event

09/01–11/01

48 uur opgesloten bij RAUM: Nikki Dekker

Seizoen 2 van Podcast Ansicht is nu in de maak! Zes Nederlandse schrijvers sluiten zich 48 uur op bij RAUM om te werken aan nieuwe afleveringen! Afgelopen keer schreef Pim Lammers urenlang aan zijn podcast over 'seksualiteit in de toekomst'.

Seizoen 2 van Ansicht neemt ons mee naar de toekomst, het jaar 2050. Dertig jaar geleden bestond er nog geen homohuwelijk, hadden we geen mobiele telefoons en was internet nog iets bijzonders. Hoe zullen we veranderen in de komende dertig jaar? Reis mee door de dromen en nachtmerries van de schrijvers; bekijk de stad eens met andere ogen.

Deze week is Nikki Dekker aan de beurt. Nikki is schrijver en radiomaker. Ze schrijft vooral essays en poëzie. Haar werk is te vinden bij VPRO, Versal magazine en De Gids. Ook trad ze op tijdens Lowlands en Dichters in de Prinsentuin. Niet onbelangrijk: haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat? kreeg vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen.

Vanaf donderdag 9 januari tot en met 11 januari werkt Nikki aan haar podcastaflevering voor Podcast Ansicht.

“Het schijnt dat potvissen, de grootste tandwalvissen op aarde, gemeenschappelijk voelen. Dat verklaart waarom potvissen soms massaal op het strand aanspoelen. Als er eentje ziek is, kan de rest datzelfde gevoel ook ervaren”, vertelt Nikki Dekker vanuit het Makershuis op het Berlijnplein. Nikki is schrijver en radiomaker en werkt tijdens haar 2-daagse residentie bij RAUM aan een verhaal vanuit het perspectief van de potvis. Nikki heeft een fascinatie voor vissen en het leven in de zee, een thema dat ook in haar eerdere werk regelmatig terugkomt. Haar radiodocumentaire ‘De oppas en ik’ werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreek ‘Iets doen, hoe doe je dat?’ kreeg vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook ‘een voorwerp dat nog leeft’, een bundeling essays en gedichten over de systemen waarin wij allen vastzitten en hoe je daaruit kunt breken.

In februari is het verhaal van de potvis de beluisteren via Spotify.

Wil je op de hoogte blijven van de podcast en de schrijvers? En wil je achter de schermen meekijken? Volg dan onze nieuwe Facebookpagina!

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search