event

11/02–13/02

48 uur opgesloten bij RAUM: Olave Nduwanje

Seizoen 2 van podcast Ansicht is nu in de maak! Zes Nederlandse schrijvers sluiten zich 48 uur op bij RAUM om te werken aan nieuwe afleveringen! Afgelopen keer was het de beurt aan Leonieke Baerwaldt. Next up: Olave Nduwanje.

Seizoen 2 van Ansicht neemt ons mee naar de toekomst, het jaar 2050. Dertig jaar geleden bestond er nog geen homohuwelijk, hadden we geen mobiele telefoons en was internet nog iets bijzonders. Hoe zullen we veranderen in de komende dertig jaar? Reis mee door de dromen en nachtmerries van de schrijvers; bekijk de stad eens met andere ogen.

In februari is Olave Nduwanje aan de beurt. Olave is jurist, activist en politica. Ze is ook een non-binaire trans femme, feminist, veganist en schrijfster. Olave is geboren in Burundi en toen ze negen werd naar Nederland verhuisd. In 2018 doet de schrijver mee aan de gemeenteraadsverkiezingen namens de Haagse Stadspartij. Nu, in 2020 mag RAUM de schrijver verwelkomen op het Berlijnplein in Utrecht, want vanaf dinsdag 11 februari tot en met donderdag 13 februari werkt Olave aan een aflevering voor podcast Ansicht.

Olave heeft een YouTubekanaal waar maatschappelijke onderwerpen besproken worden. In de onderstaande video vertelt ze meer over haarzelf. Maak kennis met de schrijver en bekijk de video.

Benieuwd naar de aflevering van onze podcast? Kom zaterdag 4 april naar 24H Berlijnplein, naar de expositie van podcast Ansicht! Vanaf maart is het verhaal online te beluisteren via Spotify.

Olave verklapt alvast: “Het wordt een horrorverhaal”. Ze voegt toe: “Toen ik van tevoren hoorde over mijn overnachting op het Berlijnplein, had ik verwacht in een gezellige volksbuurt te belanden. Maar toen ik aankwam, zag ik nergens buitenspelende kinderen. Het stormt, het plein is leeg en er hangt een sinistere sfeer. Heel inspirerend voor een duister verhaal.” 

Het schrijfproces van Olave gebeurt grotendeels in haar hoofd. Ze schrijft, in de beginfase, nog weinig op. Ze tuurt liever uit het raam en laat zichzelf meenemen door de sfeer van de omgeving. Uren later stromen de woorden op het digitale vel.

Wil je op de hoogte blijven van de podcast en de schrijvers? En wil je achter de schermen meekijken? Volg dan de Facebookpagina!

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search