event

20/01–22/01

48 uur opgesloten bij RAUM: Henk van Straten

Seizoen 2 van Podcast Ansicht is nu in de maak! Zes Nederlandse schrijvers sluiten zich 48 uur op bij RAUM om te werken aan nieuwe afleveringen! Afgelopen keer was het de beurt aan Nikki Dekker: haar aflevering is geschreven vanuit de visie van een potvis.

Seizoen 2 van Ansicht neemt ons mee naar de toekomst, het jaar 2050. Dertig jaar geleden bestond er nog geen homohuwelijk, hadden we geen mobiele telefoons en was internet nog iets bijzonders. Hoe zullen we veranderen in de komende dertig jaar? Reis mee door de dromen en nachtmerries van de schrijvers; bekijk de stad eens met andere ogen.

Deze week is Henk van Straten aan de beurt. Henk is schrijver, columnist en journalist. Hij schreef de roman Bidden en vallen en twee boeken met memoires: Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje. Recentelijk verschenen:Van Gogh sneed hier nooit een oor af, een novelle en tevens het eerste Brabants Boek Present, waarvan de filmrechten inmiddels zijn verkocht aan Pupkin Film. Zijn naam is ook te vinden in de volgende titels: Volkskrant Magazine, LINDA., Trouw, De Correspondent, Elle, &C, Esquire, Happinez en Vrij Nederland.

Vanaf maandag 20 januari tot en met 22 januari 2020 werkt Henk aan zijn meesterwerk voor Podcast Ansicht.

“In mijn toekomst is er sprake van een ‘slowtech’ revolutie. Apparaten en machines worden steeds geavanceerder qua techniek, maar ze werken traag en passen zich aan, aan het tempo van de mens. Vreedzame machines noem ik hen.”

Benieuwd naar de aflevering? Kom zaterdag 22 februari naar 24H Berlijnplein, naar de lancering van seizoen 2 van podcast Ansicht! Vanaf februari is het verhaal online te beluisteren via Spotify.

Wil je op de hoogte blijven van de podcast en de schrijvers? En wil je achter de schermen meekijken? Volg dan onze nieuwe Facebookpagina!

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search