event

20/04

Onze stad, ons canvas: De Conferentie

Op donderdag 20 april 2023 organiseert RAUM alweer de tweede editie van Onze stad, ons canvas. We gaan het hebben over hoe we onze publieke ruimte betekenisvol kunnen gebruiken door creatieve regels. Want zoals algoritmes van grote techbedrijven de virtuele publieke ruimte vormgeven, zo wordt de fysieke publieke ruimte grotendeels vormgegeven op basis van regels, beleid en wetten.

Creatieve regels

Creatieve regels hebben invloed op het betekenisvol gebruik van onze pleinen, parken en straten. Soms kan een ogenschijnlijk simpele regel leiden tot een nieuw of ander gebruik van een plek.

Wat gaan we doen

Samen met onze partners Creative Bureaucracy, STIPO, Beton-T en Platform Open Cities (Universiteit Utrecht) onderzoeken we tijdens de conferentie hoe creatieve regels op een positieve manier kunnen bijdragen aan ontmoetingen, verbinding en andere zaken die belangrijk zijn voor de leefbaarheid in de stad. Er zijn verschillende inspirerende keynotesprekers, creatieve workshops en verdiepende gesprekken onder bezielende leiding van ervaringsdeskundigen. Ook kun je een wandeling maken met ExPodium en leren over hoe je de stad kunt ontregelen en daarmee kan bijdragen aan een publieke ruimte zonder regels. Ook is er genoeg tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je alvast een ticket bestellen? Dat kan hier.

Iets voor jou?

Ben jij een creatieve en stedelijke professional of houd jij je op een andere manier bezig met de ontwikkeling van de publieke ruimte? Dan is deze dag voor jou interessant. Je kunt ervoor kiezen om het programma (deels) te volgen of verhalen te delen met andere bezoekers. We dagen je uit om open met elkaar in gesprek te gaan en zowel successen als missers te delen. Het Wijkrestaurant Venster op het Berlijnplein is de hele dag speciaal geopend voor ons. Hier kun je je alleen of samen terugtrekken met een kop koffie om alle kennis te overdenken of met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je weten hoe interessant en gezellig het vorig jaar was? Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie:

 

Houd deze pagina in de gaten voor ontwikkelingen, bekendmaking van sprekers, workshops en andere zaken.

Onze stad, ons canvas

Tijdschema
09.00 uur inloop: aanmelden & koffie
09.30 uur programma
17.00 uur einde programma

Datum
Donderdag 20 april 2023

Kosten
75,- euro

Locatie
RAUM, Berlijnplein 520 Utrecht

Tickets
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search