Residentie

Makers in residence

RAUM nodigt makers die werken op het snijvlak van kunst, design en technologie uit om voor een periode te resideren in het Makershuis. Daar kunnen zij wonen, slapen en werken… maar bovenal in de publieke ruimte experimenteren met creatieve, nieuwe visies en verbeeldingen op stedelijke vraagstukken. Als maker bij RAUM heb je meer dan 40.000 m2 tot je beschikking, namelijk het terrein van RAUM én het Berlijnplein.

Events & interactieve expo’s

Alle makers in residence van RAUM hebben één ding gemeen: zij hebben publiek nodig om hun werk tot leven te laten komen en zo de toekomst tastbaar te maken. Dat doen makers door publiek te betrekken, bijvoorbeeld in activiteiten of evenementen. Maar vooral ook: door zelf mee te maken! Zo kun je deze zomer meehelpen aan de bouw van een organisch kunstwerk van Gewildgroei en ‘varen’ op de boten van Orizzontale. Elke installatie die een maker bouwt, is voor publiek vrij toegankelijk om te beleven en te bewonderen op het Berlijnplein. Bekijk het programma om mee te maken.

De makers van 2017

In 2017 resideren er negen makers uit binnen- en buitenland in het Makershuis. Bekijk de makers.

Open call makers in residence 2018

Werk jij graag in de publieke ruimte op een plek die volop in ontwikkeling is? Ben jij bezig met de stad van de toekomst? En werk je op het snijvlak van kunst, design en/of technologie? Meld je aan voor de RAUM makers in residency! Bekijk de open call

facebook insta twitter