RAUM Makershuis door Juri Hiensch

Open call 2018

Makers in residence

Werk jij graag in de publieke ruimte op een plek die volop in ontwikkeling is? Ben jij bezig met de stad van de toekomst? En werk je op het snijvlak van kunst, design en/of technologie? Meld je aan voor de RAUM makers in residency!

Periode residentie: januari – juni 2018
Voor wie: makers op snijvlak kunst, design en technologie
Aanmelden: uiterlijk 17 september 18.00 uur

tip: wil je graag een evenement, festival of anders eendaags/weekend-evenement organiseren? Reageer dan op de open call Programma. Deze openen we medio oktober 2017 weer. Houd onze Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven.

Over de residency

Ruim 70% van de wereldbevolking zal in 2030 in steden wonen. Utrecht groeit op korte termijn naar 400.000 inwoners. Nergens komt deze groeispurt beter tot uiting dan op het Berlijnplein in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Daarom is RAUM – en de residency – daar gevestigd.

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? RAUM gelooft dat makers – of je nu kunstenaar, ontwerper, techie of architect bent – de koplopers zijn om deze stad te verbeelden. Van future farming tot eco-kathedralen: makers zijn pioniers met nieuwe, frisse blikken op de toekomst. Daarom biedt RAUM een residency, een plek waar makers vrij kunnen experimenteren. Een plek waar makers mét publiek de stad van de toekomst kunnen zien en beleven. In de publieke ruimte, want daar komt de stad samen. We hebben in de periode van januari – juni 2018 plek voor 5 á 6 makers. In 2017 hebben we een start gemaakt met een eerste makers in residency waar o.a. Leonard van Munster en Chloé Rutzerveld voor zijn geselecteerd. In 2018 gaan we écht los!

Over RAUM

RAUM is een publieke maakplaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein. Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwt RAUM in 2017 en 2018 aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. Ondertussen werkt RAUM ook toe naar de ontwikkeling van een permanente culturele plek op het Berlijnplein met buiten- en binnenruimtes voor installaties, events, werkplaatsen en -plekken, horeca en meer. Meer over RAUM.

Wat bieden we je?

Wie we zoeken

We zijn op zoek naar makers die het experiment niet schuwen, een visie hebben op de stad van de toekomst en hun blik naar buiten richten. Makers die groot denken en reusachtige installaties durven te maken. Makers die enthousiast worden van de stad van de toekomst en de directe omgeving van RAUM – het Berlijnplein in Utrecht. Die aan de slag willen door te creëren, bouwen en organiseren. Zo geven we samen betekenis aan een nieuw deel van Utrecht!

Profiel

Makershuis door Juri Hiensch
Makershuis door Juri Hiensch

Procedure

Wil jij je aanmelden voor de Makers in residence van RAUM? Lees dan de procedure goed door.

Stuur een voorstel in!
We zijn benieuwd wat jij zou willen doen tijdens jouw residency bij RAUM. Maak daarom een voorstel met minimaal de volgende informatie en lever deze uiterlijk 17 september om 18.00 uur in via de link ‘APPLY’ (maximaal 5 A4 exclusief portfolio, geen maquettes):

Selectie
Het Artistiek Adviesteam van RAUM maakt op basis van alle voorstellen een selectie van 5 – 6 makers. De 5 – 6 geselecteerde makers ontvangen een vergoeding á € 250 voor het indienen van dit complete plan. In het adviesteam zitten: Joop de Boer (Pop-Up City), Xandra van der Eijk (I Wait Here) en Daniëlle Arets (Design Academy).

Belangrijke data
17 september om 18.00 uur – Deadline aanmelding MIR 2018
Begin oktober – Beoordeling plannen & bekendmaking selectie
1 januari – Eerste makers gaan aan de slag

 

Interesse? Meld je via dit formulier aan voor de residency

 

 

Disclaimer

facebook insta twitter