RAUM stickers - Maakplaats Utrecht

Over RAUM

Alles over RAUM

RAUM is een maakplaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein! Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwt RAUM in 2017 en 2018 aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. Ondertussen werkt RAUM ook toe naar de ontwikkeling van een permanente culturele plek op het Berlijnplein met buiten- en binnenruimtes voor installaties, events, werkplaatsen en -plekken, horeca en meer.

Waarom RAUM
In 2030 woont meer dan 70% van de wereldbevolking in steden. Het feit dat we met zoveel verschillende mensen op een kleine oppervlakte leven, maakt de stad veerkrachtig en een ultiem podium om te experimenteren met ‘wat beter kan’. Of dat nu gaat om klimaat, migratie, vergrijzing of ongelijkheid, in de stad hebben we de beschikking over kennis, kunde en middelen om deze uitdagingen aan te gaan. Maar… om te experimenteren is ruimte nodig. Ruimte om tot nieuwe inzichten te komen. RAUM biedt deze plek. Makers zijn daarin de pioniers: zij prikkelen met kunst, design en technologie onze creativiteit en maken de toekomst tastbaar. Maak mee!

Open calls
Het hele jaar door heeft RAUM open calls uitstaan waarop je kunt reageren. Het gaat hierbij om een open call voor de Makers in Residency óf om een open call voor Programma. Bij de residency verblijf je een aantal weken bij RAUM en werk je bij ons aan een grote installatie. Bij Programma gaat het om eendaagse of meerdaagse evenementen zoals festivals, workshops en andere activiteiten die je bij RAUM organiseert. Belangrijk is dat het allemaal aansluit op het verbeelden van ‘de nieuwe stad’ via kunst, design en technologie. Meld je gratis aan voor Club RAUM om op de hoogte te blijven van de open calls.

Organisatie

RAUM bestaat uit een aantal teams. Nieuwsgierig wat elk team doet en wie erin zitten?
Crew RAUM
Bestuur RAUM
Artistiek Adviesteam
Gebiedsraad

Mogelijk gemaakt door
RAUM wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Documenten
Projectplan 2018
Uittreksel KvK
Statuten

facebook insta twitter