RAUM stickers - Maakplaats Utrecht

Over RAUM

Alles over RAUM

RAUM is een openbaar expositieplein in Utrecht van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein. RAUM gebruikt de kracht van kunst & design om het publiek te betrekken bij de levende, groeiende stad. Met (inter)nationale makers en publiek bouwt RAUM aan een programma van installaties en evenementen dat nieuwsgierig maakt. Samen wordt er gezocht naar nieuwe inzichten voor een veelzijdige en veelkleurige stad via cultureel experiment. Dat is volgens RAUM onmisbaar voor de ziel van de stad.
Het expositieplein is altijd open, dus wees welkom en maak mee. 
RAUM. Leven de stad.

Waarom RAUM
Interactie tussen mensen en hun omgeving is onmisbaar voor de levende stad. In 2030 woont 70% van de wereldbevolking in steden. Daarmee wordt het belang van een veelzijdige en veelkleurige stad alleen maar groter. Een levende stad is een ontmoetingsplek, waar werk, geld, cultuur en ontspanning lonken. Dat biedt kansen om samen de toekomst vorm te geven. Om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van onze tijd. En dat gaat altijd over mensen. Hoe wij ons verhouden tot gebouwen, infrastructuur, wonen, werk, en vooral tot elkaar.

De stad is een bron van kennis, kunde, creativiteit en middelen. Om die bron te ontsluiten moet je interactie tussen mens en omgeving aanjagen. Dit is precies wat RAUM doet. RAUM stimuleert via cultureel experiment. En dat levert nieuwe inzichten op.

RAUM geeft de stad ziel. RAUM is een persoonlijkheid die herkenbaar is en waarmee je je kunt identificeren. Een plek waar verhalen worden gemaakt en verteld. Waar kunst en design de uitdagingen van onze stad visualiseren. Een plek die verbondenheid van de inwoners met hun stad vorm geeft.

Open calls
Het hele jaar door heeft RAUM open calls uitstaan waarop je kunt reageren. Het gaat hierbij om een open call voor de Makers in Residency óf om een open call voor Programma. Bij de residency verblijf je een aantal weken bij RAUM en werk je bij ons aan een grote installatie. Bij Programma gaat het om eendaagse of meerdaagse evenementen zoals festivals, workshops en andere activiteiten die je bij RAUM organiseert. Belangrijk is dat het allemaal aansluit op het verbeelden van ‘de levende stad’ via kunst & design. Meld je gratis aan voor Club RAUM om op de hoogte te blijven van de open calls.

Organisatie

RAUM bestaat uit een aantal teams. Nieuwsgierig wat elk team doet en wie erin zitten?
Crew RAUM
Bestuur RAUM
Artistiek Adviesteam
Gebiedsraad

Mogelijk gemaakt door
RAUM wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Documenten
Projectplan 2018
Uittreksel KvK
Statuten

facebook insta twitter