Over RAUM

Over RAUM

Aangenaam!

RAUM is een oase in de nieuwe stad, in het hart van Leidsche Rijn Centrum, waar we via kunst & design samen de toekomst van de stad maken, verbeelden en bevragen.
Op ons publieke stadsplein en in ons programma onderzoeken we samen de toekomst van ontmoeting, eigenaarschap en data.
Dat doen we met zowel toekomstmakers die werken vanuit de disciplines kunst & design en kennisdelers zoals wetenschappers, journalisten & het onderwijs, als bewoners, bedrijven en bezoekers.

Waarom RAUM
Interactie tussen mensen en hun omgeving is onmisbaar voor de levende stad. In 2030 woont 70% van de wereldbevolking in steden. Daarmee wordt het belang van een veelzijdige en veelkleurige stad alleen maar groter. Een levende stad is een ontmoetingsplek, waar werk, geld, cultuur en ontspanning lonken. Dat biedt kansen om samen de toekomst vorm te geven. Om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van onze tijd. En dat gaat altijd over mensen. Hoe wij ons verhouden tot gebouwen, infrastructuur, wonen, werk, en vooral tot elkaar.

De stad is een bron van kennis, kunde, creativiteit en middelen. Om die bron te ontsluiten moet je interactie tussen mens en omgeving aanjagen. Dat doet RAUM door te stimuleren via cultureel experiment. En dat levert nieuwe inzichten op.

Bij RAUM worden verhalen gemaakt en verteld. Het is een plek waar kunst en design de uitdagingen van onze stad laten zien. Een plek die verbondenheid van de inwoners met hun stad vorm geeft.

Open calls
Minimaal één keer per jaar lanceert RAUM een Open Call voor Makers in Residence waarop je kunt reageren. Onze residenten zijn kunstenaars, ontwerpers en/of architecten die bereid zijn de ‘wicked problems’ van vandaag en morgen aan te gaan. Aansluitend op de artistieke visie van RAUM, bedenk je een project of werk, wat je in residentie bij ons uitwerkt en uitvoert.

Benieuwd naar vorige en huidige makers? Vind ze in de agenda en het archief.
Op de hoogte blijven van de volgende open call? Schrijf jezelf in via de nieuwsbrief op de homepage en volg ons via social media.

Organisatie

RAUM bestaat uit een aantal teams. Nieuwsgierig wat elk team doet en wie erin zitten?
Crew RAUM
Bestuur RAUM
Curatoren RAUM

Mogelijk gemaakt door
RAUM wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Documenten
Projectplan 2018
Uittreksel KvK
Statuten

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog