RAUM en Het Huis organiseren Kafe #2 The Future is Female
coming up

15/05

KAFE #2 | The Future is Female

Vrouwen in de kunsten. Wat als alléén zij de toekomst zouden mogen bepalen, en hun ideeën zouden projecteren op de mensheid? Hoe ziet de wereld er dan uit? Een meetup in café-setting.

Tijdens de tweede editie van KAFE zetten we de microfoon voor je klaar, want hier bepaal jij het gesprek. Dat is heus niet eng, want er is bier! Theatermakers ontmoeten beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten. RAUM en Het Huis zorgen voor ruimte en een aanleiding voor gesprek, door sowieso 3 à 4 gasten uit te nodigen die je tong zullen losmaken.

Mannelijke natuur

De inspiratie voor dit gesprek komt van Rutger Bregman (De Correspondent). Hij schreef onlangs in het artikel getiteld ‘Dit is de vraag waar bijna al onze politieke debatten om draaien (en het antwoord geeft hoop)‘:

“Wie ver genoeg uitzoomt, ziet dat onze filosofie al eeuwen wordt beheerst door mannen die hun eigen gevoelens projecteren op de rest van de mensheid. Als zij over ‘de menselijke natuur’ schrijven, dan hebben ze het bijna altijd over de mannelijke natuur, en dan ook nog eens in uitzonderlijke omstandigheden. Het treurige is: die kleine minderheid van oude mannen heeft een enorme invloed uitgeoefend. Ideeën zijn immers nooit zomaar ideeën. Ons mensbeeld bepaalt de manier waarop we onze economie, onze democratie en ons onderwijs inrichten.”

Gasten

TBA

RAUM x Het Huis

KAFE is een samenwerking tussen RAUM en Het Huis. Een meetup in café-setting waar makers proosten en praten over relevante thema’s rondom het makerschap en de toekomst van samenleving en stad.

Locatie
Het Huis, Utrecht

Inloop
19:30 uur

Start programma
20:00 uur

Tickets
€ 5,- voorverkoop
€ 7,50 deurverkoop
Koop hier je kaarten

Facebook Website
facebook insta twitter