coming up

14/08

Het Silo Dorp

Laat je deze zomer met vrienden of familie rondrijden in de langzaamste Uber-taxifiets van Wouter & Bouke. Jouw verhalen zijn hun benzine. En met jouw verhalen gaan ze een groot silodorp op het Berlijnplein bouwen, misschien wel inclusief bubbelbad, koffietent, werkplek of ballenbak!

Deze zomer staat de taxifiets gratis voor je klaar!

Deze zomer brengen ontwerpers Wouter Corvers en Bouke Bruins je met hun familietaxifiets graag van A naar B. Het enige dat ze van jou vragen, is een mooi verhaal als bedankje. Dus, wil je in het weekend van Leidsche Rijn naar de Neude? Of vanaf Station Terwijde naar huis? Of andersom? Vraag Wouter en Bouke dan om je erheen te brengen.

Verhalen als benzine

Stel je eens voor… een opzichtige verzameling van kleurrijke boerensilo’s, in allerlei vormen en maten. Het ontwerpduo Wouter Corvers en Bouke Bruins zag het al helemaal voor zich, op de kale vlakte waar RAUM langzaamaan tot expositieruimte transformeert. De boerensilo is immers het icoon van de agrarische landbouw en geen vreemde in Leidsche Rijn. Althans, vijftig jaar geleden niet… destijds waren de woonwijken van de Vinex namelijk nog vruchtbare grond voor tuinders en prijkten de voedersilo’s trots op de oprit. Inmiddels heeft de silo het verloren van het geautomatiseerde boerenbedrijf, heeft de tuinbouw plaatsgemaakt voor de Vinex en is de boerensilo zijn functie vrijwel verloren. Gelukkig wisten Wouter Corvers en Bouke Bruins preciés wat te doen: tijd om dit stadsdeel eens kennis te laten maken met verhalen uit het verleden, heden en de toekomst van het gebied. Met de groei van de stad gaan verhalen verloren; verhalen die vaak veel prijsgeven over het DNA van het stedelijk gebied. Bruins en Corvers proberen die verhalen te achterhalen door met een ludieke fietstaxi in gesprek te gaan met bewoners en sleutelfiguren in de omgeving. De opgehaalde verhalen worden verbeeld in de silo’s. De serie van silo’s vormt zo het canvas waar verleden, heden en toekomst scenario’s zichtbaar worden. Oftewel: Het Silo Dorp!

Over Wouter & Bouke

Wouter Corvers (1991) en Bouke Bruins (1989) zijn een ontwerpduo uit Eindhoven en Den Bosch. Het duo is een van de makers in residence van RAUM in 2017. Lees meer over de makers in residence.

OPENING SILODORP
22 september
16:00 – 19:00 uur

OPENINGSTIJDEN
22 september
t/m 2 oktober
dagelijks
doorlopend

facebook insta twitter