RAUM Makershuis door Juri Hiensch

Vacature: communicatiemedewerker

ASSISTENT COMMUNICATIE 16 – 24 UUR P/W

RAUM zoekt een communicatiemedewerker die wil meebouwen aan dé nieuwe publieke maakplaats in Utrecht, waar we met kunst, design en technologie de nieuwe stad verbeelden. Het gaat om een freelance opdracht beginnend met 16 uur per week, met mogelijke uitbreiding naar 24 uur per week. De medewerker start bij voorkeur uiterlijk begin januari 2018.


Over RAUM
In 2030 woont meer dan 70% van de wereldbevolking in steden. Het feit dat we met zoveel verschillende mensen op een kleine oppervlakte leven, maakt de stad veerkrachtig en een mooi podium om te experimenteren met oplossingen voor een betere toekomst. In de stad hebben we namelijk de beschikking over kennis, kunde en middelen om deze uitdagingen aan te gaan. Maar, om te experimenteren is ruimte nodig. Ruimte om tot nieuwe inzichten te komen. RAUM biedt deze plek. Makers zijn daarin de pioniers: zij prikkelen met kunst, design en technologie onze creativiteit en maken de toekomst tastbaar. Maak mee!

RAUM is een publieke (maak)plaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein! Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwen we in 2017 en 2018 aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Ondertussen werken we middels creative placemaking toe naar de ontwikkeling van een permanente culturele voorziening aan het Berlijnplein, met zowel buiten als binnen exporuimte, installaties, events, werkplaatsen en -plekken, horeca en meer. 

Wat ga je doen?
RAUM is pas net van start, dus jij krijgt de kans samen met het team te pionieren en een nieuw merk op te bouwen. Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van de marketing- en communicatiestrategie van RAUM. Wij vinden het namelijk essentieel dat de missie van RAUM weerspiegeld wordt in alles wat we doen. Je houdt je bezig met het bekender maken van RAUM bij het publiek, het laden van het merk RAUM door middel van storytelling en het promoten van allerlei evenementen en activiteiten van RAUM. Dus:

Profiel

Wij zoeken een ambitieus en enthousiast talent met relevante ervaringen. Je bent zelfstandig, creatief, resultaatgericht, flexibel, punctueel, stressbestendig, ondernemend en vooral hands on. En:

Wat bieden wij
De kans te bouwen aan een nieuw merk met veel groeipotentie en vrijheid. RAUM bestaat uit een klein betrokken kernteam, wat met ziel en zaligheid werkt aan een spannende plek voor makers en publiek in de nieuwe stad. RAUM heeft de wens de stad te kunnen weerspiegelen en daardoor te vertegenwoordigen. Een zo divers mogelijk team heeft daarbij de voorkeur.

De functie is een freelance opdracht voor minimaal 16 uur in de week met mogelijke uitbreiding naar 24 uur per week, startend per begin januari voor een periode van in ieder geval 6 maanden. Als het goed gaat, wordt je opdracht verlengd. We werken met een fixed fee waarvan de hoogte afhankelijk is van je ervaring. De vergoeding is gebaseerd op vergelijkbare vergoedingen binnen de culturele sector en uitgaande van een organisatie in opbouw. Dinsdag is onze vaste werkdag bij RAUM, de andere dag(en) mag je vrij indelen.

Ben je geïnteresseerd?
Mail dan uiterlijk 12 november a.s. een korte motivatie en je cv naar Lars Terhorst (Hoofd marketing & communicatie) via lars@raumutrecht.nl o.v.v. Vacature communicatiemedewerker. Het team selecteert dan enkele kandidaten voor een kennismakingsgesprek.

Heeft bovenstaande nog niet al je vragen beantwoord?
Bekijk www.raumutrecht.nl voor meer info over RAUM of neem contact op met Lars Terhorst via lars@raumutrecht.nl.

facebook insta twitter