Lid van club RAUM

RAUM zoekt 6 makers voor residency 2018

De Utrechtse maakplaats RAUM zoekt zes (inter)nationale makers voor de RAUM Makers in Residency van januari – juni 2018. RAUM is een nieuwe creatieve maakplaats met de grootste openlucht-expositieruimte voor kunst, design en technologie van Nederland: het 40.000 m2 tellende Berlijnplein. De residency geeft makers uit binnen- en buitenland de kans op dit plein te werken aan grote projecten en installaties die te maken hebben met de stad van de toekomst. Zij treden hiermee in de voetsporen van o.a. ontwerpers Leonard van Munster, Chloé Rutzerveld en het Italiaanse collectief Orizzontale (bekijk alle Makers in Residence 2017). Makers kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor de residency.

RAUM Makershuis door Juri Hiensch
RAUM Makershuis door Juri Hiensch

Over de RAUM Residency

Ruim zeventig procent van de wereldbevolking zal in 2030 in steden wonen. Utrecht groeit op korte termijn naar 400.000 inwoners. Nergens komt deze groeispurt beter tot uiting dan op het Berlijnplein in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Daarom is RAUM – en de residency – daar gevestigd. Maar hoe ziet de stad van de toekomst eruit? RAUM gelooft dat makers de koplopers zijn om deze stad te verbeelden. Van future farming tot eco-kathedralen: makers zijn pioniers met nieuwe, frisse blikken op de toekomst. Daarom biedt RAUM een residency, een plek waar makers vrij kunnen experimenteren. En waar makers met publiek de stad kunnen zien en beleven. In de publieke ruimte! Want daar komt de stad samen. In 2017 heeft RAUM een start gemaakt met een eerste makers in residency waar onder anderen Leonard van Munster en Chloé Rutzerveld voor zijn geselecteerd. In 2018 gaat RAUM écht los met ruimte voor tien tot twaalf makers. Met de eerste oproep zoekt RAUM vijf á zes makers voor de eerste helft van 2018.

Over RAUM

RAUM is een maakplaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein! Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwt RAUM in 2017 en 2018 aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. Ondertussen werkt RAUM ook toe naar de ontwikkeling van een permanente culturele plek op het Berlijnplein met buiten- en binnenruimtes voor installaties, events, werkplaatsen en -plekken, horeca en meer. Meer over RAUM

Praktische info

Periode: januari – juni 2018
Voor wie: makers op snijvlak kunst, design en technologie
Aanmelden: uiterlijk 17 september 18.00 uur
Inspiratie opdoen: kom naar onze Makerstour op maandag 4 of dinsdag 5 september van 17:00 – 18:00 uur Meld je hier aan voor de tour.


Lees verder: meer over de residency & aanmeldprocedure

facebook insta twitter