Lancering RAUM met gratis proeftuin-festival

Die dag organiseert RAUM daarom een gratis proeftuin-festival van 12.00 tot 18.00 uur. Het publiek kan op het festival het programma voorproeven, het Makershuis ontdekken, workshops volgen van makers in residence, struinen langs de makersmarkt, picknicken en tours volgen. Wethouder Kees Diepeveen zal RAUM om 13.00 uur officieel lanceren.

zaterdag 1 juli // 12.00 – 18.00 uur // Bekijk het event

 

Lancering RAUM op 1 juli

Programma

De lancering van RAUM belooft een divers smaakpalet te worden waar ook het exotische umami tot zijn recht komt. Zo kun je voorproeven bij de makers in residence met allerlei toffe workshops. Van workshops future farming van Chloé Rutzerveld tot een preview van NUT’s theatervoorstelling De Denderende Tijd. Naast voorproeven, heeft RAUM ook veel extra’s speciaal voor de lancering in petto, zoals de Le Bazarre’s Makersmarkt, de populaire Canorgraphy Machine, een grote picknick en optredens van de bands Het Gloren en Servië.

Maak mee maakplaats RAUM foto door Juri Hiensch
Foto door Juri Hiensch

Workshops

Future Farming 2.0 (workshop)
Food designer Chloé Rutzerveld is op zoek naar bizarre wensen voor gewassen van de toekomst, waarmee ze in het Food Lab kan experimenteren. Brainstorm jij met haar mee?

Urbanauts (workshop)
Er komt een haven met boten waarop je over het Berlijnplein kunt rijden… echt! Het Italiaanse architectencollectief Orizzontale gaat het bouwen. Jij kunt nu al meehelpen met het meest iconische deel: de vlag!

Je steen(tje) bijdragen (workshop)
Help Gewildgroei mee met door de eerste stenen te leggen voor een natuurlijk ecosysteem op het Berlijnplein. Gewildgroei laat zich voor dit kunstwerk inspireren door de iconische eco-architect Le Roy, waarvan je een docu kunt bekijken in de Gewildgroei-bus.

Lampion & lichtsculptuur maken (workshop)
Hoe maak je een traditionele lampion van wilgentenen en rijstpapier? Leer de fijne kneepjes van deze oosterse techniek als handige voorbereiding op het Vuur van Sint Maarten (3 november) van Sharing Arts Society.

Kunst

Job Wouters & Gijs Frieling (live mee maken)
Een onbewerkt houten huis degelijk? Niet als je de kunstenaars Job Wouters en Gijs Frieling uitnodigt. Het populaire duo gaat het Makershuis omtoveren tot eclectisch 1000-in-1-nacht-vogelwereld en starten tijdens de lancering!

Kunstacademie Expo
Tientallen kids exposeren hun kunstwerken die ze samen met kunstenaar Jochen Lange hebben gemaakt, als voorproefje op de KinderKunstKermis in augustus.

The Canorgraphy Machine (kunst)
The Canorgraphy Machine van Roos Meerman komt naar RAUM! De installatie visualiseert audiotrillingen van bijvoorbeeld muziek of geluidsopnames in een patroon op textiel of papier. Roos laat je zien hoe de machine werkt en verkoopt tevens de prachtige resultaten. Gaat dat zien en meemaken!

De Denderende Tijd (theater)
Een voorstelling, diner en escape-spel in één. Ze geven je tijdens de lancering een uniek inkijkje in het ontstaan van deze ‘theatrale thriller over een aanslag op de tijd’.

Struinen & grasduinen

Le Bazarre x RAUM makersmarkt (markt)
Op de makersmarkt vind je een selectie van Nederlands tofste (product)ontwerpers, illustratoren en grafisch ontwerpers die hun werk exposeren en verkopen.

Het Makershuis (tour)
Ga als eerste het Makershuis in tijdens een tour van ontwerperscollectief Woonpioniers en leer meer over het bijzondere, duurzame ontwerp.

Picknicken op het Berlijnplein (eten & drinken)
KunstSmaak verzorgt met ‘urban foodwaste’ de lekkerste picknickpakketten. Elephant Trunk zorgt voor koffie, thee en de zomerse borrel.

Muziek

Servië (muziek)
RAUM heeft een primeur met het eerste optreden van de Utrechtse band Servië, nadat ze onlangs een plaat hebben opgenomen. Klinkt als: Talking Heads en The Growlers.

Het Gloren (muziek)
Op het gloednieuwe album Overvloed brengt muzikant en kunstenaar Floris Schrama een ode aan ‘het heerlijke lichaam van Moeder Aarde’. Klinkt als: de rauwe Spinvis.

Meer voorproefjes
Ook makers in residence Wouter Corvers & Bouke Bruins en Yi-Ling Hung verzorgen een workshop en performance tijdens de lancering van RAUM. Maker in residence Koen Fraijman is te vinden op de Le Bazarre makersmarkt.

facebook insta twitter